Camíó de repartiment de cervesa. Plaça de Sant Francesc, Palma. Juliol de 2014.

 

Cesc Mulet, agost de 2014

UNREADABLE adj. impossible de llegir

He decidit acostar-m’hi. Tant que hauria pogut comptar els pels del braç de la noia. Ella llegeix asseguda davant el xep-a-xep de les ones de la mar. El sol i la sal no la molesten. I, si fos el cas, amb la mà dreta aguanta una cervesa fresca ben a punt. D’aquelles cerveses que amb el primer glop, a començament de tots els estius, aconsegueixes la felicitat.

Es clar que jo no puc disfrutar ni de la cervesa ni del llibre. Fins i tot Ella és de paper. Pel que fa a la lectura, no importa gaire. Els llibres, encara que els ebooks guanyen terreny, són de paper.

No he pogut saber què llegeix la noia. De lluny, mentre m’hi acostava, tan sols pensava amb la llengua: català, espanyol… Ja més aprop, discorria: novel·la, assaig, sèrie negra… I quasi al damunt rumiava: Sortirà el nom d’algun dels protagonistes? Només amb una pàgina podré saber…?

Res de res, no he esbrinat res. Els publicistes han decidit esborrar-ho tot. Sí, hi ha línies; de fet vint-i-quatre i a la línia vint, fins i tot, un punt i apart.

Així que no puc afegir res més. Han desdibuixat les lletres i les paraules. Maleït blur!

 

BLUR n. imatge borrosa

Leave a comment